Wegańskie tartaletki jeżynowo-jogurtowe

Wegańskie tartaletki jogurtowe

Wegańskie tartaletki jeżynowo-jogurtowe
jeżyna
Wegańskie tartaletki
wegańskie tartaletki jeżynowe
wegańskie tartaletki bez pieczenia
tartaletki jogurtowe
tartaletki z jeżynami
wegańskie tartaletki z jeżynami
tartaletki bezglutenowe z jeżynami

Wydruk przepisu
Wegańskie tartaletki jeżynowo-jogurtowe
Tartaletki z jeżynowo- jogurtowym nadzieniem na spodzie z daktyli i płatków owsianych. bez pieczenia, wegańskie, bezglutenowe, bez dodatku cukru i tak smaczne 🤤
tartaletki jeżynowe
Dania Deser, Śniadanie
Czas przygotowania 40 minut
Czas oczekiwania 40 minut
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
Dania Deser, Śniadanie
Czas przygotowania 40 minut
Czas oczekiwania 40 minut
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
tartaletki jeżynowe
Sposób przygotowania
WYKONANIE SPDU
  1. W misie malaksera rozdrobnić daktyle aż do uzyskania drobnego zmielenia.
  2. Dodać płatki owsiane i wiórki kokosowe. Rozdrabniać, aż mieszanina zlepi się razem.
  3. Gotową masą wyłożyć foremki do tartaletek z wyjmowanym dnem, tak samo, jak robi się to z ciastem kruchym. Schłodzić.
WYKONANIE NADZIENIA
  1. Umieść jeżyny w dzbanie blendera.
  2. Pulsować na niskiej prędkości tylko kilka razy. Nie za długo, aby wydobyć sok i nie zmiażdżyć twardych nasion w środku.
  3. Bardzo starannie oddzielić sok od nasion, przelewając przez sitko o małych oczkach.
  4. Wlać sok do małego rondla. Dodać jogurt, ksylitol i agar i dokładnie wymieszać.
  5. Podgrzać do 80 - 90 stopni. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
  6. Wylać na wcześniej przygotowane i schłodzone ciasto kruche. Pozostawić do stężenia.
Pozostałe informacje

Można przechowywać w lodówce 2 - 3 dni.

SMACZNEGO!

tartaletki bez pieczenia z jeżynami
tarta bez pieczenia
wegańska tarta z jeżynami
jogurtowa tarta bez pieczenia wegańskie mini tarty bez pieczenia
tarta z jeżynami

Jedna odpowiedź do “Wegańskie tartaletki jeżynowo-jogurtowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *