Wegańskie Kruche Ciasto Ze Śliwkami
Proste ciasto kruche z powidłami, plastrami śliwek, posypane płatkami migdałowymi i cynamonem (wegańskie i bezglutenowe). Idealne na nadchodzące jesienne dni.
Porcje Czas przygotowania
18 45minut
Porcje Czas przygotowania
18 45minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
  2. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
  3. Przygotowanym ciastem wyłożyć dno formy o wymiarach 33 cm x 23 cm.
  4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złote.
  5. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudzić.
  6. Następnie rozsmarować powidło śliwkowe na wierzchu, posypać cynamonem.
  7. Rozłożyć plasterki śliwek, posypać płatkami migdałowymi.
  8. Ponownie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 C) na około 15 – 20 min.
  9. Wyjąć i ostudzić.