Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami

kruche ciasto ze śliwkami

ciasto ze śliwkami
ciasto ze śliwkami
Wegańskie bezglutenowe kruche ciasto
Wegańskie ciasto ze śliwkami
kruche ciasto ze śliwkami
Bezglutenowe kruche ciasto ze śliwkami
bezglutenowe ciasto ze śliwkami
bezglutenowe ciasto śliwkowe
Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami

Wydruk przepisu
Wegańskie Kruche Ciasto Ze Śliwkami
Proste ciasto kruche z powidłami, plastrami śliwek, posypane płatkami migdałowymi i cynamonem (wegańskie i bezglutenowe). Idealne na nadchodzące jesienne dni.
Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami
Dania Deser
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Dania Deser
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
  2. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
  3. Przygotowanym ciastem wyłożyć dno formy o wymiarach 33 cm x 23 cm.
  4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złote.
  5. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudzić.
  6. Następnie rozsmarować powidło śliwkowe na wierzchu, posypać cynamonem.
  7. Rozłożyć plasterki śliwek, posypać płatkami migdałowymi.
  8. Ponownie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 C) na około 15 - 20 min.
  9. Wyjąć i ostudzić.

SMACZNEGO!

Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami
Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami
kruche ciasto ze śliwkami
bezglutenowe kruche ciasto ze śliwkami
kruche ciasto ze śliwkami
Wegańskie kruche ciasto ze śliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *