Wegańskie Czekoladowe Naleśniki
Naleśniki czekoladowe ze zdrowym kremem zrobionym z banana, daktyli i kakao. To wegańska, bezglutenowa i bezcukrowa opcja śniadaniowa.
Porcje Czas przygotowania
10 30minutes
Porcje Czas przygotowania
10 30minutes
Składniki
NALEŚNIKI
KREM CZEKOLADOWY
Sposób przygotowania
WYKONANIE NALEŚNIKÓW
  1. W misie miksera wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, około 2 lub 3 minuty. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
  3. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć cienką warstwą oleju kokosowego.
  4. Wykładać na patelnię po jednej 2 – 3 łyżki ciasta na jeden naleśnik, formując naleśniki w odpowiedniej odległości od siebie.
  5. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego poziomu i smażyć, aż pojawi się kilka bąbelków na powierzchni, około 2 minut. Obrócić naleśniki i smażyć, kolejne 2 minuty lub więcej.
WYKONANIE KREMU
  1. Wszystkie składniki na krem dokładnie zmiksować blenderem. Podawać z naleśnikami