Wegańskie Czekoladowe Naleśniki

Wegańskie Naleśniki

Wegańskie Naleśniki bez cukru
Naleśniki bez glutenu
Bezglutenowe Naleśniki

Wydruk przepisu
Wegańskie Czekoladowe Naleśniki
Naleśniki czekoladowe ze zdrowym kremem zrobionym z banana, daktyli i kakao. To wegańska, bezglutenowa i bezcukrowa opcja śniadaniowa.
Wegańskie bezglutenowe Naleśniki
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minutes
Porcje
Składniki
NALEŚNIKI
KREM CZEKOLADOWY
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minutes
Porcje
Składniki
NALEŚNIKI
KREM CZEKOLADOWY
Wegańskie bezglutenowe Naleśniki
Sposób przygotowania
WYKONANIE NALEŚNIKÓW
  1. W misie miksera wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, około 2 lub 3 minuty. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
  3. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć cienką warstwą oleju kokosowego.
  4. Wykładać na patelnię po jednej 2 - 3 łyżki ciasta na jeden naleśnik, formując naleśniki w odpowiedniej odległości od siebie.
  5. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego poziomu i smażyć, aż pojawi się kilka bąbelków na powierzchni, około 2 minut. Obrócić naleśniki i smażyć, kolejne 2 minuty lub więcej.
WYKONANIE KREMU
  1. Wszystkie składniki na krem dokładnie zmiksować blenderem. Podawać z naleśnikami

SMACZNEGO!

Czekoladowe Naleśniki
Wegańskie Czekoladowe Naleśniki
bezglutenowe Naleśniki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *