Wegańska tarta z borówkami i migdałową kruszonką

Wegańska tarta z borówkami i kruszonką

Wegańska tarta z borówkami
Bezglutenowa tarta z borówkami i migdałową kruszonką
tarta z borówkami i kruszonką
Wegańska tarta z borówkami
Bezglutenowa tarta z borówkami
tarta z borówkami
Bezglutenowa tarta z borówkami i migdałową kruszonką
Wegańska tarta z kruszonką

Wydruk przepisu
Wegańska tarta z borówkami i migdałową kruszonką
Bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z dużą ilością owocu i migdałową kruszonką. Tak łatwe i naprawdę smaczne.
Tarta z borówkami i migdałową kruszonką
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
Tarta z borówkami i migdałową kruszonką
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
  2. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.
  3. Ok 1/5 ciasta odłożyć i wstawić do lodówki.
  4. Pozostałym ciastem wyłożyć formę do tarty o średnicy 22 - 24 cm.
  5. Przygotowany spód wypełnić borówkami.
  6. Do pozostałego ciasta dodać posiekane migdały i wymieszać. Powstałą kruszonką posypać tartę.
  7. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 - 30 minut lub do momentu aż ciasto będzie złotobrązowe.
  8. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.

SMACZNEGO!

Wegańska tarta z migdałową kruszonką
Tarta z borówkami i migdałową kruszonką
Wegańska tarta z migdałową kruszonką
tarta z borówkami i kruszonką
Wegańska tarta z borówkami i migdałami
Wegańska tarta z borówkami i kruszonką
Wegańska tarta z borówkami
Wegańska tarta z kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *