
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
|
Składniki
- 110 g mąki ryżowej
- 60 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki owsianej
- 30 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g cukru pudru
- 100 g miękkiego oleju kokosowego
- 1 - 2 łyżki jogurtu sojowego
- 2 - 3 łyżki lodowatej wody
- 400 g borówek
- 40 g migdałów posiekać
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do 200 C.
- Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.
- Ok 1/5 ciasta odłożyć i wstawić do lodówki.
- Pozostałym ciastem wyłożyć formę do tarty o średnicy 22 - 24 cm.
- Przygotowany spód wypełnić borówkami.
- Do pozostałego ciasta dodać posiekane migdały i wymieszać. Powstałą kruszonką posypać tartę.
- Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 - 30 minut lub do momentu aż ciasto będzie złotobrązowe.
- Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
SMACZNEGO!