Tort czekoladowo-malinowy wegański i bezglutenowy

Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe

Wegańskie bezglutenowe ciasto czekoladowe
Wegańskie ciasto malinowe
Wegańskie ciasto czekoladowo-kokosowe z malinami
Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe
ciasto czekoladowo-kokosowe z malinami
wegańskie ciasto czekoladowo-kokosowe z malinami

Wydruk przepisu
Tort czekoladowo-malinowy wegański i bezglutenowy
Czekoladowo-malinowy tort. Składa się z ciasta kruchego, kremu czekoladowego, kokosowej panna cotty i galaretki malinowej. Bezglutenowy i wegański.
Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe
Czas przygotowania 1,5 godziny
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
Składniki
KREM CZEKOLADOWY
KOKOSOWA PANNA COTTA
GALARETKA MALINOWA
Czas przygotowania 1,5 godziny
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
Składniki
KREM CZEKOLADOWY
KOKOSOWA PANNA COTTA
GALARETKA MALINOWA
Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe
Sposób przygotowania
WYKONANIE KRUCHEGO SPODU
  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
  2. W misce mieszać mąkę, skrobię ziemniaczaną, cukier, sól.
  3. Dodać miękki olej kokosowy, jogurt sojowy i wodę (w razie potrzeby). Zagnieść ciasto kruche.
  4. Przygotowanym ciastem wyłożyć spód 18 -20 cm tortownicy i ponakłuwać widelcem.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut lub do złoto-brązowego koloru.
  6. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
WYKONANIE KREMU CZEKOLADOWEGO
  1. Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, a następnie opłukać pod bieżącą wodą. Następnie gotować w 1 1/4 szklance wody na małym ogniu, przez około 12 -15 minut. Schłodzić.
  2. Ugotowaną i schłodzoną kaszę umieścić w naczyniu blendera dodać mleko kokosowe, kakao, upieczonego i obranego batata, pastą waniliową.
  3. Mieszać na niskim poziomie, stopniowo zwiększając prędkość do najwyższej. Miksować na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, do uzyskania gładkości.
  4. Dodać rozpuszczoną czekoladę i olej kokosowy, następnie wymieszać aż do połączenia.
  5. Przenieść krem na upieczony i ostudzony kruch spód. Wygładzić powierzchnię i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować panna cottę.
WYKONANIE PANNA COTTY
  1. Do małego rondla wlać mleko kokosowe. Dodać ksylitol i agar. Dokładnie wymieszać.
  2. Podgrzać do 80 - 90 stopni. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
  3. Wylać na schłodzone nadzienie czekoladowe. Włożyć ciasto do lodówki do zestalenia. W tym czasie zrobić galaretkę malinową.
WYKONANIE GALARETKI MALINOWEJ
  1. Jeśli używasz zamrożonych malin, rozpuść je. Następnie rozgnieć je widelcem.
  2. Dodać cukier i agar. Dokładnie wymieszać.
  3. Podgrzać do 80 - 90 stopni. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
  4. Wylać na zestaloną panna cottę i pozostawić do ponownego zastygnięcia. Włożyć ciasto do lodówki.
  5. Ciasto można udekorować świeżymi malinami.

SMACZNEGO!

ciasto czekoladowo-kokosowe
wegańskie ciasto czekoladowo-kokosowe z malinami
wegańskie ciasto czekoladowe z malinami
ciasto czekoladowe z malinami
bezglutenowe ciasto czekoladowo-kokosowe z malinami
wegańskie ciasto kokosowo-malinowe
bezglutenowe ciasto czekoladowe z malinami
wegańskie ciasto czekoladowe
Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *