Wegańska kremowa tarta ze śliwkami i dżemem figowym

Kremowa Tarta Ze Śliwkami i Figami

figa
tarta ze śliwkami i figami
Tarta ze śliwkami bez pieczenia
Tarta bezglutenu
Wegańska tarta ze śliwkami
Tarta ze śliwkami bez pieczenia
Wegańska tarta bez pieczenia
Tarta z figami bez pieczenia
Tarta z figami

Wydruk przepisu
Wegańska Kremowa Tarta Ze Śliwkami i Dżemem Figowym
Kremowa tarta ze śliwkami
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 6 - 7 godzin
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
Dania Deser
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 6 - 7 godzin
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
Kremowa tarta ze śliwkami
Sposób przygotowania
WYKONANIE SPODU
  1. W malakserze rozdrobnić ciasteczka, stopiony olej kokosowy i cynamon, aż do drobnego zmielenia.
  2. Gotową masą wyłożyć formę do tarty o średnicy 18 cm, z wyjmowanym dnem. Wstawić do lodówki.
WYKONANIE NADZIENIA
  1. W misie blendera połączyć orzechy nerkowca, rozpuszczony olej kokosowy, śliwki, śmietankę kokosową, sok z cytryny, ksylitol, ekstrakt waniliowy, cynamon i kardamon.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiej masy, zaczynając od niskich obrotów, stopniowo zwiększając do wysokich, około 4- 5 minut. Odstawić.
WYKONANIE TARTY
  1. Na dnie przygotowanego wcześniej spodu rozprowadzić dżem z fig.
  2. Na rozprowadzony dżem wylać nadzienie śliwkowe. Wygładzić powierzchnię i wstawić do lodówki do zestalenia ok 6 - 7 godzin (lub na całą noc).
  3. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.

SMACZNEGO!

Wegańska kremowa tarta ze śliwkami
Wegańska tarta

Wegańska Tarta Ze Śliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *