Wegańska bezglutenowa tarta migdałowa z karmelizowanymi bananami

Wegańska bezglutenowa tarta migdałowo-bananowa

Wegańska bezglutenowa tarta z bananami
tarta migdałowa z bananami
bezglutenowa tarta migdałowa
Wegańska tarta z bananami
Wegańska tarta z karmelizowanymi bananami
Wegańska tarta
bezglutenowa tarta
Wegańska bezglutenowa tarta z bananami
Wegańska bezglutenowa tarta migdałowa z bananami
Wegańska bezglutenowa tarta migdałowa
bezglutenowa tarta migdałowa
tarta migdałowa z bananami
Wegańska tarta migdałowa
tarta migdałowa z bananami
Wegańska tarta migdałowa

Wydruk przepisu
Wegańska bezglutenowa tarta migdałowa z karmelizowanymi bananami
Pyszna wegańska bezglutenowa bananowo-migdałowa tarta z karmelizowanymi bananami. Forma na tartę o średnicy 30 cm.
Wegańska bezglutenowa tarta migdałowo-bananowa
Dania Deser
Czas przygotowania 1,5 godziny
Czas gotowania 50 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
KRUCHE CIASTO
NADZIENIE
DODATKOWO
Dania Deser
Czas przygotowania 1,5 godziny
Czas gotowania 50 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
KRUCHE CIASTO
NADZIENIE
DODATKOWO
Wegańska bezglutenowa tarta migdałowo-bananowa
Sposób przygotowania
WYKONANIE KRUCHEGO SPODU
  1. Nagrzać piekarnik do 200 C.
  2. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.
  3. Przygotowanym ciastem wyłożyć formę do tarty ( ok 30 cm). Dno ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia i dociążyć ceramicznymi kulkami do pieczenia albo wybranymi suchymi nasionami strączkowymi (np ciecierzycą).
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 min. (W tym czasie przygotować nadzienie migdałowe)
  5. Wyjąć tartę, nie wyłączając piekarnika, ale zmniejszyć temperaturę do 175 C. Zdjąć papier do pieczenia.
WYKONANIE NADZIENIA
  1. W misce połączyć rozgniecione banany, jogurt sojowy, cukier kokosowy, mąkę migdałową i rozpuszczony olej kokosowy.
  2. Bardzo dokładnie wymieszać.
  3. Przełożyć nadzienie na wcześniej przygotowany spód. Wygładzić powierzchnię.
  4. Na wierzch wyłożyć połówki bananów (jak na zdjęciu powyżej)
  5. Ponownie wstawić do rozgrzanego piekarnika (175 C) na 30 - 35 minut, do uzyskania ładnego złoto-brązowego koloru nadzienia.
  6. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
KARMELIZOWANY WIERZCH TARTY
  1. Ostudzoną tartę posypać cukrem kokosowym i przy użyciu palnika do kremu brûlée skarmelizować banany i cukier.

SMACZNEGO!

Wegańska bezglutenowa tarta migdałowo-bananowa
Wegańska tarta
bezglutenowa tarta migdałowo-bananowa
Wegańska tarta bananowa
bezglutenowa tarta z karmelizowanymi bananami
Wegańska bezglutenowa tartatarta z bananami
bezglutenowa tarta migdałowa z bananamiWegańska tarta z karmelizowanymi bananamiWegańska tarta migdałowa z bananami
tarta bananowo-migdałowa
Wegańska tarta migdałowa
Tarta z bananami
Wegańska tarta migdałowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *