Wegańska tarta limonkowa z winogronem i kiwi

Wegańska tarta limonkowa z winogronem

tarta limonkowa
tarta z winogronem i kiwi
tarta z kiwi
tarta bez pieczenia
Wegańska tarta limonkowa z winogronem
tarta z winogronem bez pieczenia
Tarta wegańska
tarta limonkowa z kiwi
tarta z winogronem i kiwi

Wydruk przepisu
Wegańska tarta limonkowa z winogronem i kiwi
Tarta bez pieczenia z nadzieniem limonkowym ze świeżymi winogronami i kiwi. Jest pyszna, lekko kwaśna i słodka. W sam raz jako letni orzeźwiający deser.
tarta limonkowa z winogronem i kiwi
Dania Deser
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
Dania Deser
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Składniki
SPÓD
NADZIENIE
tarta limonkowa z winogronem i kiwi
Sposób przygotowania
WYKONANIE SPODU
  1. W misie malaksera rozdrobnić daktyle aż do uzyskania drobnego zmielenia.
  2. Dodać płatki owsiane i wiórki kokosowe. Rozdrabniać, aż mieszanina zlepi się razem.
  3. Gotową masą wyłożyć formę do tarty z wyjmowanym dnem, tak samo, jak robi się to z ciastem kruchym. Schłodzić.
WYKONANIE NADZIENIA
  1. Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, a następnie opłukać pod bieżącą wodą. Gotować w 1 1/2 szklance mleka kokosowego na małym ogniu, przez około 12 -15 minut. Schłodzić.
  2. Ugotowaną i schłodzoną kaszę umieścić w naczyniu blendera dodać słodzik, sok z limonek, rozpuszczony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy.
  3. Mieszać na niskim poziomie, stopniowo zwiększając prędkość do najwyższej. Miksować na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, do uzyskania gładkości.
  4. Przenieść nadzienie do wcześniej przygotowanej formy, a następnie udekorować świeżymi owocami. Schłodzić w lodówce przez ok godzinę.

SMACZNEGO!

Tarta limonkowa bez pieczenia
Tarta cytrynowa
tarta cytrynowa z winogronem
Wegańska tarta cytrynowa
tarta
Tarta z winogronem
Tarta cytrynowa
Wegańska tarta limonkowa z winogronem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *