Wegańska bezglutenowa malinowo-kokosowa babka z malinową polewą

Malinowo-kokosowa babka

Malinowo-kokosowa babka
Kokosowa Babka

Wydruk przepisu
Wegańska bezglutenowa malinowo-kokosowa babka z malinową polewą
Pyszna wegańska bezglutenowa babka malinowo-kokosowa. Bez konieczności użycia miksera.
Wegańska babka
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 60 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
POLEWA MALINOWA
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 60 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
POLEWA MALINOWA
Wegańska babka
Sposób przygotowania
WYKONANIE BABKI
  1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  2. W dużej misce połączyć mąki, skrobię ziemniaczaną, sodę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i sól. Odstawić na bok.
  3. W osobnej misce połączyć cukier, mleko kokosowe, olej roślinny, jogurt sojowy.
  4. Dodać suche składniki i dokładnie wszystko wymieszać.
  5. Szybko dodawać maliny do ciasta, wymieszać i natychmiast przenieść ciasto do formy na babkę. Wyrównać ciasto i upewnić się, że jest równomiernie rozłożone.
  6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50 - 60 minut lub do momentu, kiedy patyczek włożony do środka po wyjęciu jest such. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na drucianej kratce.
WYKONANIE POLEWY MALINOWEJ
  1. Aby uzyskać polewę malinową, umieść maliny w sitku o drobnych oczkach.
  2. Przecisnąć maliny przez sito, zachowując wszystkie soki. Odrzucić nasiona.
  3. Dodać sproszkowany cukier do soku malinowego. Wymieszać aż będzie gładka.
  4. Udekorować babkę.

SMACZNEGO!

Kokosowa Babka
Wegańska babka
Bezglutenowa Babka
Bezglutenowa Babka malinowo-kokosowa
Wegańska babka
Babka malinowo-kokosowa bezglutenowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *