Wegańskie bezglutenowe gofry z kawałkami czekolady

Wegańskie gofry z kawałkami czekolady

Wegańskie gofry
Wegańskie bezglutenowe gofry
Wegańskie bezglutenowe gofry

Wydruk przepisu
Wegańskie bezglutenowe gofry z kawałkami czekolady
Podstawowe wegańskie i bezglutenowe gofry z kawałkami czekolady.
Wegańskie bezglutenowe gofry
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 15 minutes
Porcje
Składniki
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 15 minutes
Porcje
Składniki
Wegańskie bezglutenowe gofry
Sposób przygotowania
  1. W misce blendera lub robota kuchennego połączyć mąki, cukier kokosowy, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz mleko.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, stopniowo zwiększając prędkość mieszania, około 1 lub 2 minut lub dłużej, jeśli to konieczne. Dodać posiekaną gorzką czekoladę i zamieszać szpatułką. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące.
  3. Smażyć w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją urządzenia.
  4. Spożywać na ciepło z ulubionymi dodatkami, np: jogurtem kokosowy, ulubionym dżemem, świeżymi owocami, orzechami.

SMACZNEGO!

bezglutenowe gofry
gofry
Wegańskie bezglutenowe gofry z czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *