
Czas przygotowania | 15 minutes |
Porcje |
|
Składniki
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/2 szklanki cukru kokosowego lub brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 50 g gorzkiej czekolady posiekanej
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- W misce blendera lub robota kuchennego połączyć mąki, cukier kokosowy, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz mleko.
- Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, stopniowo zwiększając prędkość mieszania, około 1 lub 2 minut lub dłużej, jeśli to konieczne. Dodać posiekaną gorzką czekoladę i zamieszać szpatułką. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące.
- Smażyć w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją urządzenia.
- Spożywać na ciepło z ulubionymi dodatkami, np: jogurtem kokosowy, ulubionym dżemem, świeżymi owocami, orzechami.
SMACZNEGO!