
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
|
Składniki
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/2 szklanki mąki z orzeszków ziemnych
- 1/2 szklanki cukru kokosowego
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 2 1/4 szklanki mleka roślinnego niesłodzonego
- 50 g gorzkiej czekolady drobno posiekanej
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- W misce blendera lub robota kuchennego połączyć mąki, cukier kokosowy, skrobię ziemniaczaną, kakao w proszku, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz mleko na bazie roślin.
- Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, stopniowo zwiększając prędkość mieszania, około 1 lub 2 minut lub dłużej, jeśli to konieczne. Dodać posiekaną gorzką czekoladę i zamieszać szpatułką. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące.
- Smażyć w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją urządzenia.
- Spożywać na ciepło z ulubionymi dodatkami, np: jogurtem kokosowy, ulubionym dżemem, świeżymi owocami, orzechami.
SMACZNEGO!