Wegańskie bezglutenowe gofry czekoladowe

Wegańskie bezglutenowe gofry

Wegańskie gofry czekoladowe
gofry czekoladowe
bezglutenowe gofry
gofry czekoladowe
bezglutenowe gofry czekoladowe
gofry
bezglutenowe gofry
gofry czekoladowe

Wydruk przepisu
Wegańskie bezglutenowe gofry czekoladowe
Pyszne czekoladowe gofry z kawałkami gorzkiej czekolady oraz wyczuwalną nutką smaku orzeszków ziemnych. Wegańskie i bezglutenowe.
Wegańskie gofry
Dania Deser, Śniadanie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
Składniki
Dania Deser, Śniadanie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
Składniki
Wegańskie gofry
Sposób przygotowania
  1. W misce blendera lub robota kuchennego połączyć mąki, cukier kokosowy, skrobię ziemniaczaną, kakao w proszku, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz mleko na bazie roślin.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, stopniowo zwiększając prędkość mieszania, około 1 lub 2 minut lub dłużej, jeśli to konieczne. Dodać posiekaną gorzką czekoladę i zamieszać szpatułką. Ciasto powinno być dość rzadkie, lejące.
  3. Smażyć w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją urządzenia.
  4. Spożywać na ciepło z ulubionymi dodatkami, np: jogurtem kokosowy, ulubionym dżemem, świeżymi owocami, orzechami.

SMACZNEGO!

Wegańskie gofry czekoladowe
gofry czekoladowe
Wegańskie gofry
bezglutenowe gofry
Wegańskie gofry czekoladowe
Wegańskie bezglutenowe gofry
Wegańskie gofry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *