Wegańskie bezglutenowe ciasto z rabarbarem

Wegańskie bezglutenowe ciasto z rabarbarem

Wegańskie ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem
Bezglutenowe ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem
Bezglutenowe ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem
Bezglutenowe ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem

Wydruk przepisu
Wegańskie bezglutenowe ciasto z rabarbarem
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu bezglutenowe ciasto z rabarbarem, posypane płatkami migdałowymi. Nie za słodkie, idealne do kawy lub herbaty. Ciasto to jest wolne od jaj i nabiału, dzięki czemu jest całkowicie wegańskie!
Ciasto z rabarbarem
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 25 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
DODATKOWO
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 25 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
DODATKOWO
Ciasto z rabarbarem
Sposób przygotowania
  1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  2. W dużej misce połączyć mąki, cukier kokosowy, sodę, proszek do pieczenia, kardamon i sól. Odstawić na bok.
  3. W osobnej misce wymieszać olej, mleko roślinne oraz pastę waniliową.
  4. Połączyć suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszać.
  5. Przenieść ciasto do prostokątnej formy o wymiarach 33 x 23 cm. Starannie wyrównać powierzchnię.
  6. Rabarbar ułożyć, jak na powyższym obrazku. Posypać płatkami migdałowymi.
  7. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 - 30 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto, po wyjęciu będzie suchy.
  8. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.

SMACZNEGO!

Wegańskie ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem
ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem
Wegańskie ciasto z rabarbarem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *