
Czas przygotowania | 15 minut |
Czas gotowania | 25 minut |
Czas oczekiwania | 15 minut |
Porcje |
|
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
- 1 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka cukru kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki kardamonu
SKŁADNIKI MOKRE
- 1 1/4 szklanki mleka roślinnego
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki pasty waniliowej
DODATKOWO
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
DODATKOWO
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
- W dużej misce połączyć mąki, cukier kokosowy, sodę, proszek do pieczenia, kardamon i sól. Odstawić na bok.
- W osobnej misce wymieszać olej, mleko roślinne oraz pastę waniliową.
- Połączyć suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszać.
- Przenieść ciasto do prostokątnej formy o wymiarach 33 x 23 cm. Starannie wyrównać powierzchnię.
- Rabarbar ułożyć, jak na powyższym obrazku. Posypać płatkami migdałowymi.
- Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 - 30 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto, po wyjęciu będzie suchy.
- Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
SMACZNEGO!