Wegańskie Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i białą porzeczką bez glutenu

Wegańskie Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Wegańskie Ciasto z białą porzeczką
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i białą porzeczką bez glutenu
Ciasto czekoladowe
Wegańskie Ciasto czekoladowe bez glutenu
Wegańskie Ciasto czekoladowe z owocami bez glutenuCiasto czekoladowe z brzoskwiniami i białą porzeczką

Wydruk przepisu
Wegańskie Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i białą porzeczką bez glutenu
To ciasto czekoladowe z brzoskwiniami, kawałkami czekolady i białą porzeczką. Jest bezglutenowy i przyjazny dla wegan.
Wegańskie Ciasto czekoladowe
Dania Deser
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
DODATKOWO
Dania Deser
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
DODATKOWO
Wegańskie Ciasto czekoladowe
Sposób przygotowania
  1. Nagrzać piekarnik do 165 stopni.
  2. W dużej misce połączyć suche składniki. Odstawić na bok.
  3. W osobnej misce wymieszać rozgniecione banany, olej, mleko roślinne oraz ekstrakt waniliowy.
  4. Połączyć suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszać.
  5. Przenieść ciasto do okrągłej formy. Starannie wyrównać powierzchnię.
  6. Brzoskwinie pokrojone w ósemki ułożyć, jak na powyższym obrazku. Posypać posiekaną czekoladą.
  7. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę + ok 15 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto, po wyjęciu będzie suchy.
  8. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
  9. Udekorować białą porzeczką.

SMACZNEGO!

Wegańskie Ciasto z brzoskwiniamiWegańskie Ciasto czekoladowe
Wegańskie Ciasto z brzoskwiniami bez glutenu
Wegańskie Ciasto z białą porzeczką bez glutenu
Wegańskie Ciasto
Wegańskie Ciasto z białą porzeczką
Wegańskie Ciasto porzeczkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *