Chlebek bananowo-kukurydziany wegański, bez glutenu i bez cukru

Wegański chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu

Wegański chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu
Wegański chlebek bananowo-kukurydziany i bez cukru
Wegański chlebek bananowy bez glutenu i bez cukru

Wydruk przepisu
Chlebek bananowo-kukurydziany wegański, bez glutenu i bez cukru
Ten chlebek bananowo-kukurydziany jest wilgotny i pyszny. Jest wegański, bezglutenowy i nie zawiera rafinowanego cukru. Przepis jest łatwy do wykonania i dobry z użyciem bardzo dojrzałych bananów. Keksówka 25cm
Wegański chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 55 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 55 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
Wegański chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu
Sposób przygotowania
  1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  2. W dużej misce połączyć mąki, skrobię ziemniaczaną, sodę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić na bok.
  3. W osobnej misce połączyć ze sobą olej roślinny, mleko kokosowe, rozgniecione banany i pastę waniliową.
  4. Dodać suche składniki i dokładnie wszystko wymieszać.
  5. Ciasto natychmiast przełożyć do brytfanny. Wyrównać powierzchnię i upewniając się, że jest równomiernie rozłożone.
  6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 - 55 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w środek ciast jest suchy.
  7. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Pozostałe informacje

Chlebek najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, jeszcze trochę ciepły. Podany z jogurtem kokosowym i ulubionymi owocami.

SMACZNEGO!

Chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu i bez cukru
Wegański chlebek bananowy bez glutenu i bez cukru
Wegański chlebek kukurydziany bez glutenu i bez cukru
Chlebek kukurydziany
Chlebek bananowo-kukurydziany bez glutenu
Chlebek bananowo-kukurydziany

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *