Proste bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu i bez cukru

bananowe naleśniki bez glutenu

bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu
Proste bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu

Wydruk przepisu
Proste bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu i bez cukru
Proste i smaczne wegańskie naleśniki bez glutenu i bez cukru. Przygotowane m.in. z bananów, jogurtu sojowego, mąki owsianej i ryżowej.
Bananowe naleśniki wegańskie
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
Bananowe naleśniki wegańskie
Sposób przygotowania
  1. W naczyniu blendera lub robota kuchennego połączyć mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę, banany, jogurt sojowy i sól.
  2. Mieszać do uzyskania bardzo gładkiego ciasta, około 2 lub 3 minuty. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
  3. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć cienką warstwą oleju kokosowego.
  4. Wykładać na patelnię po jednej łyżce ciasta na jeden naleśnik, formując naleśniki w odpowiedniej odległości od siebie.
  5. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego poziomu i smażyć, aż pojawi się kilka bąbelków na powierzchni, około 2 minut. Obrócić naleśniki i smażyć, aż druga strona będzie złota, kolejne 2 minuty lub więcej.
Pozostałe informacje

Podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce, jogurt kokosowy, orzechy, syrop klonowy, itp.

SMACZNEGO!

Proste bananowe naleśniki wegańskie
Bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu
Bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu
Bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu
Proste bananowe naleśniki wegańskie
naleśniki wegańskie, bez glutenu
Bananowe naleśniki wegańskie, bez glutenu i bez cukru
Bananowe naleśniki bez glutenu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *