Wegańskie bezglutenowe babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi

Babeczki marchewkowe z nutką pomarańczy

Wegańskie bezglutenowe babeczki marchewkowe
Bezglutenowe babeczki marchewkowe
Babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi

Wydruk przepisu
Wegańskie bezglutenowe babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi
Pyszne, wilgotne babeczki marchewkowe z nutką czerwonych pomarańczy. Zamiast formy do mini babeczek można użyć formę do mafinek.
Babeczki marchewkowe
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
Składniki
SKŁADNIKI SUCHE
SKŁADNIKI MOKRE
Babeczki marchewkowe
Sposób przygotowania
  1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  2. W dużej misce połączyć mąki, skrobię ziemniaczaną, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Odstawić na bok.
  3. W osobnej misce połączyć startą marchewkę, olej, mleko roślinne, rozgniecione banany, cukier i sok z pomarańczy.
  4. Dodać suche składniki i dokładnie wszystko wymieszać.
  5. Wrzucić posiekane orzechy włoskie do ciasta, wymieszać i natychmiast przenieść ciasto do foremki na małe babeczki. Wyrównać ciasto, upewniając się, że jest równomiernie rozłożone.
  6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut lub do momentu, kiedy patyczek włożony do środka jest suchy.
  7. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
Pozostałe informacje

Można podawać polane lukrem przygotowanym z soku z pomarańczy i cukru pudru.

SMACZNEGO!

Wegańskie bezglutenowe babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi
Babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi z nutką pomarańczy
Bezglutenowe babeczki marchewkowe z orzechami włoskimi z nutką pomarańczy
Babeczki marchewkowe z nutką pomarańczy
Babeczki marchewkowe
Wegańskie bezglutenowe babeczki marchewkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *